BC Apollo: 1e verslag badminton Voorjaarscompetitie

  Sport

IJsselstein - De voorjaarscompetitie in de badminton is direct aangevangen na de Najaars-/wintercompetitie met een gezellige thuiswedstrijd in de volle IJsselhal, waar BC Apollo met maar liefst 6 teams speelde. Er komen 2 teams in de 3e klasse uit, 3 teams in de Y/Z-klasse en één team in de 6 partijen 4/Y-klasse. Apollo 1 en Apollo 2 wonnen in de derde klasse hun wedstrijden beide met 5-3. Apollo 3 won in de Y/Z-klasse overtuigend met 2 invallers met 6-2. De overige teams lukte het niet hun tegenstanders te verslaan. Debutanten bij Apollo waren Inge Outerterp, Erik van Eeden en Inge van Schaik, hoewel laatstgenoemde jarenlang ervaring heeft opgedaan bij ‘t Gein in Nieuwegein.

Apollo 1 – BV Luck Raeck 1: 5-3

In de derde klasse speelt Apollo 1 de eerste avond tegen Luck Raeck 1 uit Montfoort. William, Bart, Enno, Ditje en Marja vormen het team. De herendubbelpartij wordt gemakkelijk gewonnen, maar de dames zijn zeer aan elkaar gewaagd. De damesdubbelpartij wordt nipt verloren met de eindstanden 19-21 en 24-26. De enkelpartijen worden meest door Apollo gewonnen, maar Ditje verliest na 2 verlengde sets maar net met 20-22 en 23-25. De mixpartijen worden verdeeld. Marja en William verliezen weer nipt in een driesetter (13-21, 21-13 en 22-24). Bart en Marja winnen, na de 5e verlengde eerste set, hun mixpartij. Eindstand: 5-3.

Apollo 2 – SB Helios 1: 5-3

Iwan Kuijf mag direct invallen bij Apollo 2 door een gebrek aan beschikbare heren. Het vaste team, dat eveneens speelt in de derde klasse, bestaat uit Marco, Dion, Quido, Sandra, Jessica en Simone. Op bezoek komen de Utrechtse studenten van SB Helios 1. De heren- en damesdubbelpartijen worden tamelijk eenvoudig gewonnen. De enkelpartijen worden alleen door Marco en Jessica gewonnen. Sandra en Iwan verliezen beiden helaas in een driesetter, waarbij Sandra het presteert 3 eenzelfde verlengde sets te spelen en het spannend tot het einde maakt (20-22, 22-20 en 20-22). Bij de mixpartijen worden de punten verdeeld en verliezen Iwan en Jessica helaas na een driesetter (21-19, 16-21 en 12-21). Eindstand: 5-3.

Apollo 3 – Iduna 6: 6-2

In de Y/Z-klasse komen dit jaar 3 teams uit, Apollo 3, 4 en 5. Apollo 3, bestaande uit Michel, Jeroen, Betty en Karin, ontvangt de eerste avond Iduna 6 uit Utrecht. Wilde het in de vorige competitie, die net is afgerond, niet lukken, vrijdag wordt met 2 invallers, Erik Peek en Inge Outersterp gespeeld en direct een mooie overwinning binnengehaald. Inge speelt voor de tweede keer competitie voor Apollo. Het team is goed op elkaar ingespeeld. De dubbelpartijen worden gewonnen en 3 van de 4 enkelpartijen. Erik wint in een driesetter (17-21, 21-19 en 21-13) en Inge wint op de valreep met 22-20 en 22-20. De invallers samen verliezen hun mixpartij in een driesetter (8-21, 22-20 en 13-21). Een mooie eindstand: 6-2.

Apollo 4 – BC Badge 1: 2-6

Ton, Erik, Connie, Inge en Antoinette vormen de vaste kern van Apollo 4, dat de spelers van BC Badge 1 uit Scherpenzeel ontving. Erik van Eeden maakt zijn debuut en speelt zijn allereerste competitiewedstrijd ooit, en Inge van Schaik speelt, na jaren voor ’t Gein te zijn uitgekomen, haar eerste competitiewedstrijd bij Apollo. Door een blessure komt de tegenstander met een invalster op de proppen. Het nieuw samengestelde team had voor ogen in ieder geval alle sets in de dubbele cijfers te eindigen en dat is gelukt. De herendubbelpartij wordt net geen driesetter (17-21 en 19-21). De damesdubbelpartij wordt in een spannende driesetter (de enige!) gewonnen (18-21, 21-19 en 21-16). Bij de enkelpartijen weet alleen Inge haar partij te winnen (22-20 en 21-11), en helaas gaan de punten van beide mixpartijen ook naar de tegenstanders. Er moet duidelijk nog aan elkaar gewend worden. Eindstand: 2-6.

Apollo 5 – OSM Badminton 5: 2-6

Apollo 5 bestaat uit Remmie, Ron, Jessica en Diana, die voor het tweede jaar samenspelen. Zij ontvangen de spelers van OSM Badminton 5 uit Maarssenbroek, die de joker inzetten met een mannelijke invaller, die vervolgens al zijn partijen wint. De avond verloopt bijna parallel aan de spelavond van Apollo 4, dat dezelfde partijen wint. De damesdubbel wordt in een driesetter (de enige!) gewonnen (21-19, 22-20 en 21-17). Alleen Jessica weet haar enkelpartij hierna te winnen, de overige partijen gaan helaas verloren. Eindstand: 2-6.

Apollo 6 – BC Vianen 1: 0-6

In de 6 partijen 4/Y-klasse doet Apollo voor het eerst mee met een nieuw samengesteld team. Henk, Hans, John, Sandra en Martha, allemaal maandagavondspelers, vormen de vaste kern en spelen 6 partijen: 2 dubbelpartijen en 4 mixpartijen. Dit blijkt een nieuwe uitdaging, waarbij het niveau van de tegenstander een verrassing is. De spelers van BC Vianen 1 zijn een klasse apart en pakken alle punten in allemaal tweesetters. Helaas raakt Sandra gedurende de avond nog geblesseerd, maar zij heeft haar wedstrijden toch uitgespeeld. Eindstand: 0-8.

Door de voorjaarsvakantie wordt er de komende 2 weken niet gespeeld en wordt de competitie in maart vervolgd.

Meer berichten