Blok VIVES
Blok VIVES (Foto: Peter van Zijl)

Vives boekt eerste thuiszege van 2020

  Sport

IJsselstein - Daar waar de meeste seniorenteams kunnen genieten van een volleybalvrij weekend, geldt niet voor De Partyshop.nl VIVES HS1. Ondanks dat het seizoen al ruim over de helft is, staat - in het weekend waarin ook de halve finales van het NOJK gespeeld worden - nu pas de eerste wedstrijd tegen US HS1 op het programma. Mede door het eerder genoemde NOJK begint de wedstrijd tegen US HS1 een uur later dan normaal. Desalniettemin is de tribune goed gevuld en laat het publiek goed van zich horen.

Gesteund door dit publiek begint VIVES HS1 ietwat zenuwachtig aan de wedstrijd, maar krijgt het al snel de touwtjes in handen. Goede servicedruk ontregelt de aanval van de Amsterdammers en zorgt ervoor dat de eerste set uiteindelijk relatief eenvoudig met 25-19 kan worden binnengehaald. In de tweede set wordt dezelfde lijn doorgezet en een vroege voorsprong komt niet meer in gevaar, waardoor ook de tweede set overtuigend (25-15) gewonnen wordt door VIVES HS1. In de derde set gaan beide teams lang gelijk op, maar is het een servicereeks van US HS1 waar VIVES HS1 geen antwoord op heeft. Een duidelijke 20-25 bezorgt de bezoekers uit Amsterdam dan ook de setwinst.

In set 4 wordt er door VIVES HS1 voortvarend gestart. Twee goede serviceseries zorgen voor een comfortabele 10-01 voorsprong. Alhoewel US HS1 hier en daar nog een puntje sprokkelt, komt de overwinning in deze set (25-18) eigenlijk niet meer in gevaar. Enkele goede tactische omzettingen en wissels zorgen ervoor dat VIVES HS1 ook in de lastig gebleken rotaties uit de derde set niet meer in de problemen komt. Vooral de middenas heeft de draai na een aantal moeizame sets weer te pakken en scoort er vrolijk op los.

De komende weken is VIVES HS1 vrij en kunnen we (in enkele gevallen: blijven) genieten van een vakantie. Krachttrainingen zullen er in deze weken van rust niet gegeven worden, want het het effect daarvan valt tot op heden nog niet in ons voordeel uit. Daarentegen zullen we ons vol gaan voorbereiden op onze volgende wedstrijd op 7 maart. Gemini Kangoeroes HS1 komt dan op bezoek in de IJsselhal en zal revanche willen nemen op de 3-2 nederlaag die zij eerder dit seizoen moesten slikken. VIVES HS1 zal er uiteraard alles aan doen om het merendeel van de punten in de IJsselhal te houden. We hopen ook dan weer op goed bezette tribunes!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden