Jeugd Exist /Jiu Jitsu Factory IJsselstein bovenaan


De succesvolle jeugd van Exist / Jiu Jitsu Factory IJsselstein.
De succesvolle jeugd van Exist / Jiu Jitsu Factory IJsselstein. (Foto: J. Ziermans)

Jeugd Exist /Jiu Jitsu Factory IJsselstein bovenaan

  Sport

IJsselstein - De jeugd van Exist/Jiu Jitsu Factory IJsselstein heeft zaterdag vier gouden, twee zilveren en vijf bronzen medailles binnengehaald op de Veluwe Open in Ede, een Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ) toernooi. Met de in totaal elf medailles eindigden ze hierdoor als eerste in de ranking.

De gouden plakken werden binnengehaald door Jin Ip, Nick de Leeuw, Feline Tweeboom en Kingston Edwards. Tom Coppens debuteerde en behaalde evenals Elianthe Tweeboom een zilveren medaille. De bronzen medailles werden door Quintin van Dijk, Tijmen Peek, Kishano Dewkalie, debutant Max van de Pasch en Cee Jay Copra, mee naar huis genomen. Coach Jimi Ziermans was erg trots op de resultaten: “Hoewel niet iedereen in de prijzen viel, hebben de kids er allemaal hard voor geknokt. Deze ervaring nemen ze weer mee naar de volgende wedstrijd ”

De Veluwe Open was voor het eerst voor kinderen vanaf 7 jaar opengesteld. De komende maanden volgen er meer toernooien waarbij voor het eerst jeugd vanaf die leeftijd zich kan inschrijven. Hieruit blijkt dat Braziliaanse Jiu Jitsu als vechtsport in de lift zit. De sport onderscheidt zich voornamelijk van andere vechtsporten doordat er niet geslagen of geschopt mag worden. Door middel van technieken wordt geprobeerd de ander op de grond te krijgen. Vervolgens wordt geprobeerd door middel van bepaalde posities punten te verkrijgen of wordt er gewonnen wanneer de ander afklopt.

Bij Exist kunnen kinderen vanaf 3 jaar Braziliaanse Jiu Jitsu volgen. Hierbij worden de basistechnieken van BJJ geleerd en ervaren ze hoe ze zichzelf kunnen verdedigen. Meedoen aan wedstrijden mag, maar plezier, samenwerken en persoonlijke groei staan voor op.

Meer berichten