Laura Timmerman tevreden en moe na online dam-simultaan

  Sport

IJsselstein - Afgelopen dinsdagavond speelde de IJsselsteinse topdamster Laura Timmerman een online damsimultaan tegen zeven leden van damclub Zenderstad. Plaats van handeling was de Zenderstad dam-Arena op www.lidraughts.org

Al met al na 2 uur intensief dammen een mooi resultaat voor Laura met 3 winstpartijen, 3 remises (met voordeel voor Laura) en één ongelukkige kloknederlaag. In een speeltempo van 45 minuten met 15 seconden extra per zet speelde Laura zeven serieuze online dampartijen tegelijkertijd.

Tegen jeugdtalent Koen Boerboom had Laura in een stand met beiden nog 18 schijven Koen helemaal vast staan en was een damdoorbraak met winst het gevolg. Ook tegen Antonio Ramirez won Laura. Antonio wilde schijfwinst forceren, maar kreeg een verborgen damzetje om de oren. Antonio stribbelde nog lang tegen, daarmee Laura kostbare tijd laten gebruiken voor de onvermijdelijke winst.

Dat online simultaan dammen toch wat lastiger is dan een gewone damsimultaan ondervond Laura tegen Cees Westland. Cees had een belangrijke opbouwfout gemaakt maar bleef toch creatief tegenstand bieden. Ondertussen kwam Laura langzamerhand in tijdnood tegen de nog actieve vijf spelers en ze vertrouwde op de computer die automatisch zou moeten schakelen naar de partij waar ze nog de minste tijd overhad. De partiij tegen Cees kwam echter niet meer in beeld en daarmee leed Laura in een kansrijke stand een kloknederlaag.

Bram Bekkers wist zich handig te verweren tegen dreigend schijfverlies. In het laat klassieke spelbeeld wist Laura nog goede kansen te krijgen, maar door een offer en wederzijdse dubbele doorbraak wist Bram nog de remise binnen te halen.
Jacco Schepers speelde een hekstelling met flankaanval. Het leek geen goed plan, maar omdat te weerleggen had Laura teveel denktijd nodig. Met de meest logische zetten had Jacco echter net steeds een verdediging en kon remise afdwingen.
Als “laatste” partij was de partij tegen Bert Habets nog bezig. Bert speelde een omsingeling waar Laura met een 2 om 2 ruil Bert tot een tijdelijk schijf offer forceerde. Dit tijdelijk offer werd wel geforceerd teruggewonnen, maar de overblijvende stand was beter voor Laura. In een 10 om 10 stand kon Laura schijfwinst forceren en daarna (de andere partijen waren afgelopen) rustig de winst binnenhalen.

Direct na afloop chatte Laura “waar is de partij tegen Ed gebleven” Ook in de partij tegen Ed Kok speelde de computer een rol. Met beiden nog 3 minuten bedenktijd en een complexe stand had Laura onbedoeld op de remise-knop gedrukt en had Ed het remise aanbod geaccepteerd.


Meer berichten