Logo zenderstreeknieuws.nl


Yentel Rison op het erepodium (derde van links). Foto: Irma Rijkse
Yentel Rison op het erepodium (derde van links). Foto: Irma Rijkse (Ad Velders)

Brons voor IJsselsteinse Yentel Rison bij NK judo -21 in Nijmegen

  Sport

IJsselstein -  Het NK Judo leeftijdscategorie onder 21 heeft plaatsgevonden in Nijmegen. De 18 jarige judoka Yentel Rison (Judo Ryu Rijkse) heeft op dit NK een mooie derde plaats behaald. De eerste drie partijen verliepen voorspoedig. Yentel won deze partijen allen met sterke acties op ippon. In de halve finale stond ze tegenover de latere kampioen. In een spannende partij verloor ze helaas. Ze herpakte zich goed en won de troostfinale zee overtuigend met ippon door een snel en perfect uitgevoerde schouderworp. Een mooie bronzen plak, de beloning voor haar passie en doorzettingsvermogen. Yentel heeft haar judo opleiding gekregen bij Judo Ryu Rijkse in IJsselstein en traint sinds een aantal jaren ook bij het team Top Judo Utrecht. In 2016 is zij op basis van haar prestaties geselecteerd voor het RTC/NTC van de Judo Bond Nederland.

Twee judoka's van Judo Ryu Rijkse uit IJsselstein presenteerden zich eveneens in de Jan Massinkhal in Nijmegen, waar de besten van Nederland bijeen kwamen. De 18-jarige Patrick van der Sluiszen startte in de ochtend en weet knap 5 rondes door te komen. Hij eindigt op een mooie 11e plaats in het zware veld van de gewichtsklasse tot 81kg.

Top Judo Utrecht Top Judo Utrecht is opgericht in 2010. Top Judo Utrecht is een onafhankelijke stichting en biedt extra training en begeleiding aan judoka's uit de regio Utrecht waardoor zij in staat zijn uit te groeien naar topniveau. Inmiddels nemen judoka's van De Voltreffer, Nieuwegein; Judovereniging Groot Houten, Houten; Judo Ryu Rijkse, IJsselstein; Judovereniging Anton Geesink, Culemborg; BVM De Meern, De Meern, JV Odijk, Odijk, The New Gentle Way, Hilversum en Van Hellemond Sport, Hilversum, deel aan Top Judo Utrecht. www.topjudoutrecht.nl Over Judo Ryu Rijkse Op 10 januari 1998 is judovereniging Judo Ryu Rijkse gestart en heeft zich ontwikkeld tot een bloeiende vereniging met zo'n 125 leden uit IJsselstein en omstreken. Judo Ryu Rijkse staat onder leiding van rijks gediplomeerde judoleraren, is aangesloten bij de JBN (Judo Bond Nederland), NVJJL (Nederlandse Vereniging van Judo- en Jiujitsu Leraren) en heeft zitting in de JBN dangraden examencommissie van JBN Midden Nederland. Er is een gedegen team van (assistent-) trainers, waardoor er veel aandacht is voor de individuele judoka.

Reageer als eerste
Meer berichten