Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: Peter van Zijl
Foto: Peter van Zijl

Vives Heren 1 vecht zich in topper naar de koppositie

  Sport

IJsselstein - Vorige week speelden de mannen van VIVES tegen NOVO uit Noordwijk. Deze pot werd een debacle voor de IJsselsteiners. Het 4-0 verlies was niet om over naar huis te schrijven en dat werd dan ook niet gedaan. Vandaar dat u nu pas weer wat van ons hoort, en gelukkig kunnen we u meteen wat beter nieuws brengen.

Afgelopen zaterdag kwam de koploper, Gemini-Kangeroes, op bezoek. Na de eerdere verliespartij tegen Leython en het verlies tegen NOVO moest VIVES winnen om nog kans te blijven maken op het kampioenschap. Een zware opgave, aangezien in de 2 vorige wedstrijden tegen Gemini kansloos werd verloren en er in totaal slechts 1 set werd gepakt. Afgelopen week werd dan ook hard getraind om maximaal voorbereid voor de dag te komen.

Coach René startte in de 4-2 formatie met Tom en Joël als spelverdelers. Thijme en Addie stonden op midden, Mitchel en Frank op buiten en tot slot stond Hylke in het veld als libero. De mannen begonnen zeer matig aan de wedstrijd. VIVES kon nog niet omgaan met de ijzersterke verdediging van Gemini en speelde daardoor geforceerd en met een te hoog foutenpercentage. Dit resulteerde in een kansloze 11-19 stand in de 1ste set. Onoverbrugbaar als je tegen de koploper speelt zou je denken, maar met hernieuwd elan, een bomvolle tribune en een goed ingevallen Thijs kwam VIVES puntje voor puntje dichterbij. Plots was het 23-23, kregen de mannen nog 2 setpunten tegen, maar sleepten de set toch binnen met 27-25.

Het mag duidelijk zijn dat er aan moraal en flow geen gebrek was in de 2e set. VIVES pakte met name door een zeer sterk spelende Mitchel al snel een gaatje. De IJsselsteiners serveerden sterk en gericht waardoor Gemini moeite had om de pass te brengen. De vroege voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en VIVES won de set uiteindelijk met 25-18.

In 3e set zakte het niveau van VIVES een beetje weg, de blokkering van de IJsselsteiners kreeg geen vat op het samenspel van de diagonaal en de spelverdeler van Gemini. Hierdoor keken de mannen voor de 2e keer tegen een forse achterstand aan, 12-20. Zaak dus om nog een keer alles op alles te zetten om de set er uit te slepen. Het werd nog verkleind tot 3 punten, maar uiteindelijk werd de 3e set toch uit handen gegeven.

Een set verliezen tegen dit team is geen schande, maar een vijfsetter wilde VIVES ten koste van alles voorkomen. Aangezien de rally’s door goed verdedigend werk aan beide kanten vaak lang waren, waren beide teams vermoeid in deze 4e set. VIVES wist, met een volle tribune achter zich, nog een keer het beste in zich naar boven te halen. Dit keer was het invaller Daan (die nog niet geheel hersteld is van zijn enkelblessure) die met zijn serviceserie een onoverbrugbaar gat sloeg met Gemini. De set, en daarmee de wedstrijd, werd binnengehaald met 25-18.

Een zeer belangrijke overwinning voor VIVES die hiermee hun ongeslagen status in thuiswedstrijden nog maar eens verlengen. Heren 1 staat nu 3 punten voor op Gemini, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. NOVO won met 3-1 van laagvlieger Irene, en staat hiermee op 1 punt achterstand van VIVES met hetzelfde aantal wedstrijden. Nog teams die alle kans hebben op het kampioenschap. De volgende horde is er echter eentje in de kwartfinale van het bekertoernooi. Donderdag spelen de mannen tegen DOSKO in Stolwijk. Vorig seizoen werd er in Stolwijk nog verloren met 3-2, we kunnen dus weer alle steun gebruiken en zien u daar graag!

Reageer als eerste
Meer berichten