Logo zenderstreeknieuws.nl


SV Lopik ontving een eenmalige extra bijdrage van 2.250 euro van de VriendenLoterij. Foto: Wendy van Bree Fotografie
SV Lopik ontving een eenmalige extra bijdrage van 2.250 euro van de VriendenLoterij. Foto: Wendy van Bree Fotografie (Foto: Wendy van Bree Fotografie)

SV Lopik krijgt 2.250 euro extra

  Verenigingen

Lopik - SV Lopik blijkt de op één na succesvolste deelnemer aan de VriendenLoterij Belmaanden in maart. De voetbalvereniging ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 2.250 euro.

De Belmaanden zijn een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een structurele manier financieel te ondersteunen. SV Lopik gaat het geld inzetten voor een kunstgrasveld.Bert Haars, teamleider en assistent-trainer van het eerste elftal, noemt het bedrag een mooie aanvulling op het totaalbedrag dat we nodig hebben voor de aanleg van een kunstgrasveld. Dit valt hoger uit dan normaal omdat de ondergrond niet direct geschikt is voor een kunstgrasveld. Een kunstgrasveld is voor ons erg belangrijk. zodat we minder afhankelijk zijn van het weer en we vaker kunnen trainen en wedstrijden spelen."
 
Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. In maart belden tal van clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van SV Lopik leverde de club 81 loten op. Als de 81 loten een jaar blijven meespelen, dan kan SV Lopik 7.614 euro bijschrijven aan de clubkas.
 
De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. SV Lopik eindigde in maart op de tweede plaats. Het extra bedrag  komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen via de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

 

Reageer als eerste
Meer berichten