Het spelteam van IJFC dat zaterdag 5 oktober te zien is in het tv-programma Echt Waar?! op SBS6.
Het spelteam van IJFC dat zaterdag 5 oktober te zien is in het tv-programma Echt Waar?! op SBS6. (Foto: Eigen archief)

IJFC op TV in spelprogramma Echt Waar?!

  Verenigingen

IJsselstein - Omdat IJFC al jaren met meer dan 20 leden meespeelt in de Vriendenloterij en een concreet project kon benoemen waarvoor geld nodig was, de renovatie van de kantine, kon het zich eind juni aanmelden voor het TV programma 'Echt Waar?!' van Talpa. Op 28 augustus jl. werden in Baarn de opnames gemaakt, die op zaterdag 5 oktober a.s. om 21.30 uur worden uitgezonden op SBS 6.

In "Echt Waar?!" spelen leden van verschillende clubs, verenigingen en stichtingen die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij tegen elkaar om kans te maken op € 50.000,- voor zijn of haar club.

In "Echt Waar?!" draait alles om de meest ongelooflijke waarheden en bizarre verhalen. Honderd deelnemers (10 clubs, verenigingen of stichtingen, elk bestaande uit 10 deelnemers) krijgen per opname steeds twee stellingen of verhalen voorgelegd. Eéntje daarvan is waar en de ander is lariekoek. Aan de deelnemers de uitdaging om de zin van de onzin te scheiden en aan te geven of de stelling waar of niet waar is.

Per opname - er zijn 6 opnames en vervolgens 6 uitzendingen op zaterdagavond - wordt er om een totaalbedrag van €50.000,- gespeeld. Bij meerdere winnaars wordt het bedrag van €50.000,- verdeeld onder de winnaars.

In stilte is binnen IJFC een gemêleerd team geformeerd, bestaande uit Bert Scheffer (oud-IJFC), Jip van der Veen, Eliza de Keijzer en Manon van Duin (allen vrouwen 3), Stefan de Wit en Tim van der Brugge (beide heren 1), Tom Bos (heren 3), Kevin Wallenburg (heren 5), Sjoerd Goedel (heren 6) en Marcel Pfeifer (recreanten).

Op bijgaande foto staan onze teamleden met op de shirts het logo van Brickbrain, met ingang van dit seizoen de nieuwe sponsor van de vrouwen. Het logo van hoofdsponsor Plus J. Schimmel was op televisie niet toegestaan vanwege de landelijke bekendheid van Plus.

Wilt u zien hoe het IJFC-team het ervan afbracht en of zij een bedrag voor de renovatie van de kantine van IJFC hebben weten binnen te slepen? Stem dan a.s. zaterdag 5 oktober om 21.30 uur af op het programma Echt Waar?! van SBS 6!

Meer berichten