Logo zenderstreeknieuws.nl


Het 1-jarig bestaan van restaurant Stafili werd een waar mediterraan feest. (Foto: Lysette Verwegen)
Het 1-jarig bestaan van restaurant Stafili werd een waar mediterraan feest. (Foto: Lysette Verwegen)

Grieks Restaurant Stafili biedt uitdagend mediterraanse keuken

  Zakelijk

IJsselstein - Compleet met een Griekse dansgroep en een uit Griekenland ingevlogen meesterchef met een cameraploeg van de Griekse televisie, vierden Leonidas (Leo) en Arpine Santagkidis het eenjarig bestaan van hun restaurant Stafili Mediterranean Tastes.

Stafili aan de Utrechtsestraat 48 is de kroon op hun werk. "Hier willen we onze gasten laten genieten van mooie gerechten uit het Grieks mediterrane gebied." De traditionele Grieks inrichting is verlaten, net als de traditionele Griekse kaart, die gasten in hun andere restaurant Olympus gewend zijn. "Onze Griekse chefkok Vasiliki heeft haar eigen recepten meegenomen en samen ontwikkelen we steeds nieuwe gerechten", vertelt Leo Santagkidis. "De Griekse keuken is zoveel meer dan gyros en souvlaki."

Toch staan ook die op de kaart van Stafili. "Maar anders opgediend en met een andere touch." Op de kaart staan vooral nieuwe gerechten, zoals Kokinisto, Arnaki, Stafili; heerlijke vleesgerechten, geserveerd met aardappelen uit de oven, salade of warme groenten. De smakelijke grillgerechten worden geserveerd als ware culinaire kunstwerkjes. Dat geldt ook voor voorgerechten als Garides, Folia of Soutzoukakia. "Een spannende culinaire ontdekkingstocht door het mediterrane gebied", legt Santagkidis uit. Hij is er trots op, net als op de inrichting. "Licht en modern, met geriefelijke stoelen." Kijk ook op www.stafili.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten