Hans Scholman (r.) gaat verder bij Harry Hartog (l): Installatietechniek Hartog bv. (Foto: Lysette Verwegen)
Hans Scholman (r.) gaat verder bij Harry Hartog (l): Installatietechniek Hartog bv. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Installateurs Hartog en Scholman samen klaar voor de toekomst

  Zakelijk

Installatietechniek Hartog bv en loodgieters- en verwarmingsbedrijf Scholman bv bundelen hun krachten aan de Lage Dijk Noord 15a. "Het kwam op ons pad. Samen zijn we klaar voor de toekomst", aldus Harry Hartog en Hans Scholman.

IJSSELSTEIN - Scholman vond het als bedrijfseigenaar na twintig jaar tijd om een keuze te maken. "Met vier man personeel moest ik óf een grote stap maken en doorgroeien óf de krachten bundelen."Hij koos voor het laatste. "Bij doorgroeien zou ik meer kantoorwerk krijgen, maar ik ben als eigenaar vooral een doener." Hij zocht contact met collega Harry Hartog, die al 26 jaar zijn bedrijf heeft met inmiddels elf personeelsleden.

Hartog: "We kenden elkaar al uit het veld." Hij was niet bewust op zoek naar uitbreiding; in 2007 nam hij ook het familiebedrijf Van Doorn over. "Maar ik sta altijd open voor uitbreiding en het klikte direct tussen ons. Mijn pand is groot genoeg en het is mooi om de kennis, personeel en de klantenkringen samen te voegen. Dat komt ook de efficiency en de werkverdeling ten goede."

Voor Scholman dus geen bedrijf meer aan huis. "Alles verhuist naar de Lage Dijk Noord." Zijn bedrijfsnaam blijft voorlopig nog in tact. "Maar al het installatiewerk, van loodgieterswerkzaamheden tot verwarming, dak en zink, voeren we voortaan samen uit." Hartog voegt toe: "Ik binnen met de kénnis van buiten en Hans, zoals hij graag wil, buiten."

Meer berichten