Mark Bonenkamp en Jannie van der Vaart worden door Tobias op den Brouw (van het Dienstencentrum) gefeliciteerd met het behalen van de ISO-27001 audit
Mark Bonenkamp en Jannie van der Vaart worden door Tobias op den Brouw (van het Dienstencentrum) gefeliciteerd met het behalen van de ISO-27001 audit (Foto: Shirley Nijhof, medewerker Vogelaar)

Vogelaar gecertificeerd voor informatiebeveiliging

  Zakelijk

Als dienstverlenend bedrijf met allerlei services waarbij klantdata de hoofdrol spelen, is het van het grootste belang dat Vogelaar veilig en integer te werk gaat. Met het implementeren en behalen van ISO-27001 voor informatiebeveiliging, laat het bedrijf zien dat zij serieus omgaan met de data van haar klanten én de eindklant.

De Privacywet die eind mei van kracht gaat: de GDPR, of de Nederlandse versie: de AVG, heeft het bedrijf over de streep gehaald om voor een ISO-certificering op het gebied van informatiebeveiliging te gaan. En recent zijn ze succesvol geaudit door Stichting Certificatie GrafiMedia branche SCGM!

Gevolgen voor betrokken partijen
Een ISO-27001 certificering brengt veel wijzigingen met zich mee. Voor externe partijen zullen deze niet allemaal zichtbaar zijn, maar het bedrijf legt op haar website per onderwerp, bijvoorbeeld op het gebied van: uw bezoek aan het bedrijf (o.a. de Toegang policy), (sub)verwerkersovereenkomsten en het veilig verzenden van (adres)bestanden uit welke gevolgen een dergelijke certificering heeft voor haar partners, klanten, leveranciers en bezoekers.

Vogelaar wil, nu zij over de kennis en kunde beschikken, andere bedrijven te hulp schieten die geconfronteerd worden met lastige vragen over databeveiliging en verwerkersovereenkomsten. Vogelaargroep.nl/isocertificering

Meer berichten