Bij het openen van de winkel afgelopen zaterdag was het direct feest: ballonnen voor de deur, taart, bloemen van collega-ondernemers en felicitaties van klanten. (Foto: Lysette Verwegen)
Bij het openen van de winkel afgelopen zaterdag was het direct feest: ballonnen voor de deur, taart, bloemen van collega-ondernemers en felicitaties van klanten. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Feest bij 55-jarig Kleine Jan Textiel

  Zakelijk

IJSSELSTEIN - Bij het openen van de winkel afgelopen zaterdag was het direct feest: ballonnen voor de deur, taart, bloemen van collega-ondernemers en felicitaties van klanten.

En er worden veel herinneringen opgehaald. Trouwe klanten weten nog hoe de zaak er vroeger uit zag. "Met die verhoging achterin." "Ik weet nog waar het kindergoed lag. En de panty's." "En de kassa bij de deur." Wat niet veranderde in 55 jaar zijn de gezichten: Jan Broeke en zijn echtgenote en dochters Judith - die de zaak in 2001 overnam met de steun van zus Marianne - en een hecht team van vier medewerkers.
Kleine Jan Textiel begon in 1963 op de markt en startte in 1976 de gelijknamige winkel in de Benschopperstraat 33. Het gaat al lang niet meer om een soort (sport)bh's en wit flanellen ondergoed en dozijnen inkoop. "Nu hebben we van heel veel collecties enkele exemplaren", vertelt Judith. Dat varieert van allerlei soorten lingerie, ondermode voor jongeren en mannen, tot beenmode en loungemode om thuis lekker te relaxen. In het voorjaar komt daar de badmode bij.
Ook de bedrijfsvoering veranderde. "We automatiseren steeds verder, hebben een Facebookpagina en een website. We sturen de klanten sms'jes. Maar een telefoontje kan ook", lacht Judith. Om het jubileum te vieren is er een wedstrijd. "Onze mascotte zoekt een maatje; ontwerp je eigen knuffel." Kijk op www.kleinejantextiel.nl.

Meer berichten