Jacques Huveneers staat nog ruim een week achter de kenmerkende toonbank met de antieke kassa. Na 9 december wil hij echt met pensioen. (Foto: Lysette Verwegen)
Jacques Huveneers staat nog ruim een week achter de kenmerkende toonbank met de antieke kassa. Na 9 december wil hij echt met pensioen. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

De Lord Shop gaat met welverdiend pensioen

  Zakelijk

Tot teleurstelling van zijn klantenkring sluit eigenaar Jacques Huveneers op zondag 9 december aan het eind van de koopzondag de deur van zijn Lord Shop definitief. "Ik ben al lang over de pensioenleeftijd heen." Zoon Edwin zet met Trendlord, een paar deuren verder in de Kerkstraat , de zaken voort.

IJSSELSTEIN – "Waar moet ik nu in IJsselstein een kwaliteitskostuum kopen?", vraagt een van de vaste klanten van de stijlvolle herenmodezaak. "Bij Trendlord", is het advies van Huveneers. "Trendlord kenmerkt zich ook door bekende merken die ik voerde, zoals Hugo Boss, Diesel en Roy Robsen. Ook daar lopen casual en business in alle modellen en voor alle leeftijden door elkaar heen; met de service en de ongedwongen sfeer die klanten van ons gewend zijn." Ondertussen staat Huveneers in een half lege zaak. "Alles, ook het meubilair is in de uitverkoop." Spijt van de sluiting heeft hij niet. "Ik ben op een leeftijd dat ik nog kan genieten van het leven. Die tijd is kostbaar. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Ik draag als tweede generatie in het modevak het stokje definitief over. Ik kijk ernaar uit en ook het thuisfront is er blij mee." Zijn laatste woord is voor zijn klanten: "Ik ben hen dankbaar voor de prettige contacten en het vertrouwen dat ik decennia lang heb genoten."

Meer berichten