Logo zenderstreeknieuws.nl


Jaap Schimmel en zoon Dennis (rechts), genieten met assistent-bedrijfsleider Panoven Nick van den Engel en caissière Lin van de enthousiaste reacties op de monopolyactie. FOTO: Lysette Verwegen
Jaap Schimmel en zoon Dennis (rechts), genieten met assistent-bedrijfsleider Panoven Nick van den Engel en caissière Lin van de enthousiaste reacties op de monopolyactie. FOTO: Lysette Verwegen

IJsselsteins Monopoly is een schot in de roos

  Zakelijk

IJsselstein - Het college van burgemeester en wethouders kreeg vorige week een eerste echt IJsselsteins Monopolyspel aangeboden. Maar wie snel spaart bij Plus J. Schimmel kan binnenkort ook zelf eigenaar worden van het Imminkplein of de Touwlaan, geld incasseren bij een van de vier tramhaltes, huizen en hotels bouwen op de Paardenlaan of onbetaalbare huur vragen voor de Noord IJsseldijk.

Het wereldberoemde Monopolyspel – wie kent het niet - heeft in deze unieke versie een extra dimensie: IJsselsteinse straten, lokale kranten en geld van de lokale bank. De spaaractie blijkt een schot in de roos: van de duizend beschikbare spellen is ruim de helft al gereserveerd. De eerste spellen zijn deze week uitgegeven. "Er zijn veel mensen die samen sparen", weten de Plus-medewerkers.

Achter de schermen is Jaap Schimmel al twee jaar bezig om het IJsselsteinse collectors item rond te krijgen. Tussen de werving van personeel voor de nieuwe Plus aan de Panoven was het flink aanpakken. "Licentiehouder Hasbro, die het monopolie van Monopoly heeft – moest toestemming geven. We moesten in het Engels corresponderen en aan allerlei voorwaarden voldoen. Vandaar dat er maar duizend spellen beschikbaar zijn. Moeilijk, maar als we iets willen dan gaan we ervoor."
Leuk was de invulling van het bord met de straten. "Vrienden van ons zagen ons op een avond door IJsselstein rijden en overal stoppen. Ze vroegen de volgende dag of ik op zoek was naar een ander huis, terwijl wij alleen maar wilde checken of we een goede afspiegeling van de stad op het bord zouden krijgen."

Klanten krijgen bij besteding van 10 euro een spaarzegel. Bij een volle kaart met 25 zegels kan het spel – waarde 59,95 euro – worden gekocht voor 29,95. Reserveren kan bij aanbetaling van 10 euro. De spellen moeten voor 19 maart zijn opgehaald. Kijk ook op Facebookpagina Plus J. Schimmel.

Reageer als eerste
Meer berichten