Montfoort SV’19 pakt broodnodige punten, IJFC verrast sterk PVCV en ander voetbal

Sport 489 keer gelezen

Montfoort SV’19 versloeg in Mijdrecht hekkensluiter Argon met 1-2. De Mijdrechtenaren degraderen; de Montfoorters behouden kans de nacompetitie te ontlopen. Het duo Jeroen de Vlieger/Andy van Vliet, dat de op non-actief gestelde Gert Kruys verving, zag de thuisclub op voorsprong komen voor rust. In de tweede helft voorkwam doelman Robin Vianen een grotere achterstand. Wissels aan Montfoortse zijde pakten goed uit. De kansen van Emrie Bakker (net naast) en Menno Bergwerff (lat) leverden de gelijkmaker net niet op. Bergwerff was kort daarna wel succesvol. Invaller Wiek Drost wist belangrijke duels op het middenveld te winnen, waardoor Montfoort SV’19 meer op de helft van Argon kan blijven. Nadat Menno Bergwerff nog een bal van de eigen doellijn kopte, scoorde Denny van Loen de winnende treffer.

Montfoort SV’19 pakt de drie broodnodige punten

IJFC verrast in Vleuten tegen PVCV

IJFC versloeg in Vleuten het sterke PVCV met 3-0. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin de thuisclub tot gevaarlijke aanvallen kwam, stond er in de tweede helft een gretiger IJFC in het veld. Een verre ingooi van Marc van der Klij werd met een technisch hoogstandje aangenomen door Matthijs van Rooijen, die met een snoeiharde schot uit de draai de IJsselsteinse zaterdagderdeklasser op voorsprong zette. Ruben van Rooijen bracht met twee fraaie treffers de marge op drie. In de periodestand doet IJFC mee met de bovenste ploegen. De volgende wedstrijd van IJFC is op 4 mei tegen SV Lopik, dat in groot degradatiegevaar verkeert.

Paal staat zege Benschop in de weg

Benschop kwam op eigen veld niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen JSV Nieuwegein, dat vanwege zijn degradatiezorgen voor dat ene punt gekomen was. ,,Dat deden ze heel slim,” vertelde elftalleider Martijn Sluis na afloop. ,,Toch hadden we kunnen winnen. Een inzet van Dion van Vliet belandde op de paal en in de tweede helft stond hij in blessuretijd oog-in-oog met de Nieuwegeinse doelman, die hem op spectaculaire wijze van scoren afhield. Ondanks het puntenverlies staan we bovenaan in de derde periode. We werken naar het voetbaltoetje toe.”

SV Lopik na onderbreking onderuit

SV Lopik verloor met 1-3 van de nieuwe koploper Elinkwijk, dat het IJsselsteinse VVIJ, dat niet in actie kwam, op doelsaldo voorbij streeft. De Utrechtse bezoekers waren continue aan het ‘miepen’ volgens SV Lopik-trainer Jitse Boonstra. ,,Daar konden we van profiteren via een treffer van Thijs Beekhuizen. Kansen op 2-0 kregen we ook. Vlak voor rust kwam Elinkwijk langszij. In de tweede helft gelastte de scheidsrechter een afkoelingsperiode van tien minuten in, omdat de gemoederen – vooral bij Elinkwijk - te hoog opliepen. Na de hervatting stonden we verdedigend niet goed en kwamen we op achterstand. Toen was het klaar.”

Cabauw doet goede zaken; hattrick Nik Jongbloed

Cabauw versloeg het Woerdense VEP met 4-1 en neemt afstand van de ploegen die strijden tegen degradatie. ,,De weersomstandigheden hadden invloed op de wedstrijd,” aldus Cabauw-trainer Bert Potuyt. ,,In de eerste helft hadden we de wind vol tegen en kwamen we amper aan opbouwen toe. Veel kansen gaven we echter niet weg. Nik Jongbloed was op schot, want hij poeierde de bal vol in de kruising. Het windvoordeel na rust benutten we voor 100%. Robin Streng zorgde voor de 2-0, waarna Nik Jongbloed met fraaie treffers zijn hattrick voltooide. Vlak voor tijd scoorde VEP zijn eretreffer.”

Zeperd voor Linschoten

Linschoten verloor op eigen veld met 2-6 van het Zegveldse Siveo’60, dat het elftal van Ed de Jong op de ranglijst passeert. De Jong wilde niet spreken van een offday van zijn elftal, dat na de winterstop veel punten verzamelde. ,,Siveo’60 was gewoon goed en wij niet,” was zijn eerlijke uitleg. ,,Wij speelden bedroevend slecht. Of de gedachte dat we bij winst boven de rode streep zouden komen te staan, meespeelde, betwijfel ik. De ruststand van 0-4 was een afspiegeling van de wedstrijd. In de tweede helft gaven de goals Alex Oskam en Sam da Cruz aan dat we meer in huis hebben. Van deze wedstrijd moeten we van leren. De komende weken gaan we hard trainen om de volgende keer beter voor de dag te komen.”

SPV’81 bezig aan sterke serie

Het Polsbroekse SPV’81 won in Noorden met 0-4 van Sportief en versterkt zijn leidende positie in de derde periode. ,,Het was voor ons een gemakkelijke wedstrijd,” vertelde SPV-trainer Kenneth Nelstein na afloop. ,,We gaven weinig kansen weg en op de momenten dat de thuisclub een paar keer gevaarlijk was, stond mijn doelman Jeroen Both op de juiste plek. Goals van Stijn Achterberg en Lex van Maurik zetten ons op 0-2 bij rust. In de tweede helft verdubbelden Sander Koolwijk en Sem de Bruin de score. Door het verlies van koploper Bolnes is onze achterstand met nog twee duels te gaan twee punten. We krijgen een spannend slot van de competitie.

VVIJ kwam niet in actie.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Podcast 'Iconen van de Geschiedenis' over het verraad van Benschop Nieuws 1 mei, 22:56