Koploper VVIJ op koers, kansloos verlies Montfoort SV’19 en ander voetbal

Sport 601 keer gelezen

Kansloos verlies Montfoort SV’19

Montfoort SV’19 verloor in Gouda kansloos met 2-0 van Jodan Boys, waarvan thuis nog met 1-0 gewonnen was. De thuisclub had zich goed voorbereid op de fysieke kracht van het elftal van Gert Kruys. Vanaf het beginsignaal zaten de Gouwenaars er bovenop en haalden de lange bal richting spits Denny van Loen eruit. Na een half uur spelen viel uit een van de vele Goudse kansen de openingstreffer, terwijl de Montfoortse aanvallers niet een keer op doel geschoten hadden. In de slotfase viel de beslissende tweede goal. ,,Het was ook een verdienste van Jodan Boys, dat wij niet in de wedstrijd kwamen,” merkte Kruys na afloop terecht op.

VVIJ aan goede kant score

Koploper VVIJ ligt op koers. De Vleutense concurrent PVCV werd met 2-1 verslagen. De IJsselsteinse derdeklasser had het beste van het spel, maar kon niet voorkomen dat de gasten op voorsprong kwamen. ,,Wij misten veel kansen en maakten het ons daardoor lastig,” aldus VVIJ-trainer Mo Touh. ,,Giorgio Molenbeek maakte vlak voor rust de verdiende gelijkmaker. In de tweede helft duurde het lang voordat we het verschil konden maken. Sam van Rooijen profiteerde van een ‘slapende’ defensie van PVCV. De verdedigers schatten een lange bal van ons verkeerd in. Sam was de als de kippen bij om te scoren. Aankomende zaterdag spelen we de stadsderby tegen IJFC.”

IJFC pakt punt van medekoploper

IJFC speelde in Harmelen na een doelpuntloze eerste helft met 1-1 gelijk tegen SCH’44. In de tweede helft kwam IJFC goed uit de startblokken. Nadat Luuk Linschoten oog in oog met de Harmelense sluitpost een grote kans miste, was het een minuut later wel raak voor de IJsselsteinse derdeklasser. Via een goed actie van Stijn de Bie, kwam de bal via Youri van Zwieten bij Gerben Renes, die na een perfecte aanname de bal snoeihard en onhoudbaar in de hoek schoot. SCH’44 kwam geheel uit het niets langszij. Na een voorzet schoot Stefan de Wit de bal met een sliding ongelukkig in zijn eigen goal.

Benschop heeft geen moeite met hekkensluiter

Benschop versloeg rode lantaarndrager DVSU uit Utrecht met maar liefst 6-0. Na de openingstreffer van Shamrock Vrutaal ‘dutte’ Benschop even in en kreeg DVSU enkele kleine kansen op de gelijkmaker. ,,We pakten het gelukkig snel weer op,” aldus elftalleider Martijn Sluis. ,,We ondervonden weinig tegenstand meer. Dion van Vliet en David Verweij bepaalden de ruststand op 3-0. Daarna besloten we de wedstrijd uit te spelen en de nul te houden. Van Vliet en Patrick Maton (2x) verdubbelden nog de score. Zaterdag gaan we in Vleuten op bezoek bij PVCV. Dat is een ploeg van een ander kaliber.”

Het zit SV Lopik niet mee

SV Lopik verloor met 1-2 van Odysseus’91. De winnende Utrechtse treffer viel pas in de laatste minuut. De thuisclub creëerde weinig kansen voor rust. De gasten deden het beter en kwamen verdiend op voorsprong. SV Lopik beet daarna van zich af en kwam via Thijs Beekhuizen langszij.,,Wij vielen aan en Odysseus counterde,” vertelde Lopik-trainer Jitse Boonstra na afloop. ,,De tweede tegentreffer was een tegenvaller. Volgens mijn spelers en onze grensrechter was de bal eerst buiten de lijnen geweest, toen een van hun aanvallers scoorde. De arbiter wuifde onze protesten weg. Zaterdag spelen we tegen hekkensluiter DSVU. Die cruciale wedstrijd moeten we winnen.”

Cabauw legt het nu af tegen clubs uit het linkerrijtje

Cabauw verloor kansloos met 1-3 van nummer twee Groeneweg. In de eerste acht competitiewedstrijden zette Cabauw tegen clubs als Groeneweg, Bergambacht, Be Fair en Ona goede resultaten neer. De Cabauwenaren, die zich vorig seizoen via de nacompetitie handhaafden, bereikten de koppositie en wonnen de eerste periode. ,,Ik heb altijd gezegd, dat we niet naar boven moeten kijken,” merkte Cabauw-trainer Bert Potuyt na afloop op. ,,Groeneweg liet zich niet opnieuw verrassen en stond al snel met 0-3 voor. In de tweede helft schoot Jesper Versteeg raak uit een vrije trap. Het was dat Rudy Beumkes op dreef was, want anders had de nederlaag flink groter kunnen uitvallen. Wat erg is: de ploegen onderin kruipen dichterbij.”

Linschoten blijft verrassen

Linschoten won in Waddinxveen met 1-2 van nummer vijf Be Fair. Voor rust was het elftal van Ed de Jong de bovenliggende partij en kwam via Sam da Cruz op voorsprong. In de tweede helft kwam Be fair langszij na een raak afstandsschot. ,,Daarna ontstond een gelijkopgaande wedstrijd,” aldus de Jong. ,,Wij trokken aan het langste eind, nadat de bal uit een hoekschop van Jelle Baars via een Waddinxveens been in het doel verdween. Het is mooi dat we de laatste weken veel punten pakken. De afstand tot een veilige positie is nog erg groot, maar we gaan ervoor.”

SPV’81 wijst Gouderak terug

SPV’81 versloeg Gouderak in Polsbroek met 2-0. De 17-jarige Ferran Houdijk, Nederlands kampioen fierljeppen in de jongenscategorie, maakte het bevrijdende tweede doelpunt. Beide ploegen hadden het moeilijk op het slechte veld. ,,Onze defensie stond goed en we gaven geen kansen weg,” vertelde SPV-trainer Kenneth Nelstein na afloop. ,,Het was wachten op een doelpunt van ons. Na een uur spelen werd Sander Koolwijk in het zestienmetergebied onderuit gehaald, wat een pingel opleverde. Stijn Achterberg stuitte vanaf elf meter op de Gouderakse doelman. Uit de rebound scoorde Jonas Maaijen, die op het punt stond gewisseld te worden. Zijn vervanger, linkspoot Ferran Houdijk, bracht meer gang in ons spel. Hem konden we op dat moment goed gebruiken.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 18 uur geleden
BMX-kampioen opent eerste deel doorfietsroute IJsselstein Nieuws 26 apr, 17:11
• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis.
Twee lintjes in IJsselstein Nieuws 26 apr, 13:01
• Mevrouw Kok-van Zuijlen, de heer Kok, mevrouw Langenberg, burgemeester Laurens de Graaf, Thijmen Schimmel (winnaar Jongerenaward) en de heer Van den Berg
Vier inwoners gemeente Lopik koninklijk onderscheiden Nieuws 26 apr, 13:00
• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 26 apr, 12:00
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50