IJsseloever Heren 1 - Breda Heren 1, zondag 17 maart 2024
IJsseloever Heren 1 - Breda Heren 1, zondag 17 maart 2024 Foto: Tony Buijse

Heren IJsseloever te sterk voor Breda

Sport 719 keer gelezen

IJSSELSTEIN • IJsseloever Heren 1 won zondag afgetekend met 5-2 van Breda. IJsseloever stijgt daardoor weer een plekje in de poule en staat nu 7e. Vorig weekend verloor IJsseloever nog de uitwedstrijd bij Huizen H1.

IJsseloever zet vanaf de afslag direct veel druk op Breda. Het zijn de Brabanders die na na 8 minuten twee grote kansen krijgen, gevolgd door een strafcorner, maar IJsseloever houdt stand. Drie minuten later weet IJsseloever wel te scoren. Met enkele minuten in het tweede kwart gespeeld te hebben is het de thuisploeg die weer scoort. Dan staat het 2-0. Breda blijft hard strijden om terug te komen in de wedstrijd. In de 32e minuut scoren de gasten, 2-1. IJsseloever krijgt daarna nog een mooie kans om verder uit te lopen maar stuit op de verdediging en op de keeper van Breda.

Breda begint het derde kwart met veel druk op IJsseloever, om langszij te komen. Als IJsseloever uit de druk weet te ontsnappen, staat hun spits op scherp en met een spectaculaire duik voor het doel van Breda, scoort hij 3-1. In het vierde kwart zijn er kansen voor zowel IJsseloever als Breda. Met nog 7 minuten te spelen scoort Breda 3-2. Het wisselt dan de keeper in voor een extra veldspeler om maximaal druk op IJsseloever te kunnen zetten. Door balverlies pakt dit echter geheel anders uit. IJsseloever kan simpel 4-2 scoren in het onbemande doel. Daarna krijgt IJsseloever nog enkele strafcorners. De vijf Bredase veldspelers in doel zien nog kans om bal te stoppen, maar in de rebound gaat hij er toch in.

Ring Pass Delft H1 en HCAS H1 speelden een titanenstrijd om de koppositie. HCAS won met 2-4 en gaat nu aan de leiding in de poule.

Op 24 maart speelt IJsseloever H1 uit bij Were Di H1. Zondag 7 april is de volgende thuiswedstrijd. Dan krijgt het Zwart-Wit H1 op bezoek.

Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 27 apr, 08:00
BMX-kampioen opent eerste deel doorfietsroute IJsselstein Nieuws 26 apr, 17:11
• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis.
Twee lintjes in IJsselstein Nieuws 26 apr, 13:01
• Mevrouw Kok-van Zuijlen, de heer Kok, mevrouw Langenberg, burgemeester Laurens de Graaf, Thijmen Schimmel (winnaar Jongerenaward) en de heer Van den Berg
Vier inwoners gemeente Lopik koninklijk onderscheiden Nieuws 26 apr, 13:00
• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 26 apr, 12:00
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50