• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis.
• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis. Foto: Tony Buijse

Twee lintjes in IJsselstein

Nieuws 1.280 keer gelezen

IJSSELSTEIN • In het Historisch Stadhuis van IJsselstein heeft burgemeester Patrick van Domburg vandaag twee inwoners verrast met een Koninklijke onderscheiding. De gedecoreerden hebben zich op een bijzondere manier en vooral al vele jaren ingezet voor de samenleving in de stad. 

Mevrouw M. Hage

Lid in de Orde van Oranje-Nassau 

Als lid van de Hervormde gemeente in IJsselstein vormde het christelijk geloof voor mevrouw Hage de basis om zich belangeloos in te zetten voor haar medemensen. Met raad en daad steunde ze lange tijd mensen die voor zendingswerk waren uitgezonden. Ze stond aan de basis van een Alphacursus en later de Alpha Bijbelkring waardoor mensen op de laagdrempelige manier kennis konden maken met het christelijk geloof. Ook mensen in psychische nood konden op haar steun rekenen. 

Ook gevangenen bood zij jarenlang een luisterend oor en regelde zij praktische zaken voor hen. Ondanks haar respectabele leeftijd is mevrouw Hage nog steeds actief door mensen te helpen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen door boodschappen te doen, een spelletje te spelen of een wandelingetje te maken. 

De heer J.G.M. Kromwijk

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Het maatschappelijke leven van de heer Kromwijk kenmerkt zich door een constante betrokkenheid vanuit diverse bestuurlijke functies. Vanuit een agrarisch bedrijf aan de Noord-IJsseldijk raakt de heer Kromwijk politiek betrokken bij het CDA, waarvoor hij raadslid en wethouder was in IJsselstein en bestuurder van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden was.

Als lid en voorzitter van de Raad van toezicht van het Cals College gidste hij het bestuur van de scholengemeenschap door een periode van grote verandering. Ook de toenmalige IJsselsteinse woningbouwvereniging was de heer Kromwijk van dienst in een roerige tijd. In de samenwerking toonde de heer Kromwijk altijd een aanstekelijk enthousiasme.

De heer Kromwijk is altijd ondernemer gebleven. Zijn boerderij maakte plaats voor jachthaven Marnemoende waarvan hij nog steeds directeur is. Met zijn ondernemerschap, persoonlijkheid en kennis van de overheid, de gebouwde omgeving en het landelijk gebied heeft de heer Kromwijk een onuitwisbare stempel gedrukt op IJsselstein.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
IJFC bindt SV Lopik aan de zegekar Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Oud-speler Jesse Donker nieuwe hoofdtrainer VVIJ Sport 13 uur geleden
• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Ook aandacht voor IJsselsteinse Roma tijdens Dodenherdenking met fotoverslag 14 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur na ingetogen herdenking Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Automobilist te water bij Linschoten 112 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 4 mei, 08:00
Afbeelding
Wielrenner aangereden op kruispunt Nedereindseweg 112 3 mei, 15:30