Een deel van Team Kasper, vlnr Kasper van Kooten, Thom Hofman, Jolijn Menger
Een deel van Team Kasper, vlnr Kasper van Kooten, Thom Hofman, Jolijn Menger Foto: Pr

Je eigen Tiny House binnen één week

Algemeen 1.678 keer gelezen

Het is een gemêleerde club enthousiaste bouwers. Via, via werden ze bij Team Kasper gevraagd om mee te doen met de ‘Tiny House Battle’ voor een programma van RTL-4. Een veelbelovend bouwteam met verschillende expertise.

Oudewater - Thom Hofman werkt in Oudewater bij een ondernemingsbedrijf. Toen hij, nog geen twee maanden geleden, werd gevraagd om mee te doen met deze bijzondere wedstrijd zag hij direct de mooie uitdaging. Kasper, die hij al kende, is de hoofdbouwer, hij heeft zich opgegeven voor het programma. Kasper heeft de leiding maar het team vult elkaar goed aan. Thom ging kijken bij een Tiny House aan de Lek. “Hoe ziet het eruit? Hadden ze tips voor ons bij de bouw van deze moderne wagen-huisjes?” Het team Kasper heeft van alles in huis. Jolijn is van het schilderen, en vooral op een creatieve manier. Boy is een handige jongen en heeft veel ervaring in de decorbouw. Kasper en Freek zijn broers die vanwege de coronacrisis een eigen bouwbedrijf zijn gestart. Tot slot Julian die alle bouwtekeningen en berekeningen maakte die straks een grote hulp zullen zijn zodat ze gelijk aan de slag kunnen. Ze hadden onlangs pas de eerste echte kennismaking als team. De deelnemers komen uit de wijde omgeving; Leiden, Amersfoort, de Bilt, Oudewater en Rotterdam.”We hadden direct een goede klik met elkaar!” Een bijkomende uitdaging van de wedstrijd is dat ze moeten “lullen voor spullen”, zoals Thom dat noemt. “We krijgen van het programma een minimaal budget, dus er moet zoveel mogelijk gesponsord worden.” Maar binnen korte tijd hadden ze heel veel bruikbare materialen en bijdragen gekregen. Veel kwam uit magazijnen en werd niet gebruikt. Het krijgt nu alsnog een tweede leven. “Het enige wat nog op het verlanglijstje staat is materiaal voor de badkamer en douche.” Woensdag 21 april starten ze met bouwen. Als je nog iets te geef hebt mail dan tinyhousebattle.teamkasper@gmail.com. Per aflevering is er een winnaar. “Het gaat echt om de eer.” Houd de programmering in het najaar maar in de gaten, dan zullen we zien of ze gewonnen hebben.

Zes handige en creatieve dertigers uit de bouwwereld doen mee met het RLT-4 programma ‘Tiny House Battle’. Team Kasper bestaat uit Kasper, Thom, Boy, Jolijn, Freek en Julian. Eén deelnemer, Thom Hofman komt uit Oudewater. De opdracht is binnen één week een compleet Tiny House te bouwen met een minimaal budget. Van 21 april t/m 27 april gaan ze de strijd aan met een ander team en bouwen ze een zo’n mooi en compleet mogelijk Tiny House. In het najaar wordt het programma uitgezonden.

Zes creatieve en handige bouwers

Het is een mooie uitdaging

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14